Babeczki czekoladowo ananasowo migdałowe

Babeczki czekoladowo ananasowo migdałowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4
  • mąki pszennej

    1 szk
  • mąki ziemniaczanej

    2 łyżka
  • cukru

    1/2 szk
  • cukier waniliowy

    1
  • proszku do pieczenia

    1 łyżeczka
  • gorzkiej czekolady.

    150 g
  • platkow migdałowych

    4 łyżka
  • ananas kandyzowany

    100 g
  • olej

    3 łyżka
  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Babeczki czekoladowo ananasowo migdałowe
Jajka wybić do miksera i ubić je na puszystą masę z cukrem i cukrem waniliowym na wysokich obrotach.
Gdy będą białe dodać olej nadal ubijając.
Obie mąki przesiać z proszkiem do pieczenia.
Zmniejszyć obroty i dodawać po jednej łyżce mieszankę mąki.
Miksować aż składniki się połączą.
Masę przełożyć do innego naczynia, wsypać ananasy, migdały i rozdrobnioną czekoladę.
Szpatułką delikatnie wszystko wymieszać.
Krok 2 - Babeczki czekoladowo ananasowo migdałowe
Formę do muffinów wyłożyć papilotkami ( ja miałam papilotki i kilka foremek silikonowych ).
Napełnić papilotki masą i wstawić blachę do nagrzanego do 175 stopni piekarnika.
Babeczki piec około 25 - 30 minut w zależności od piekarnika.
Gotowe babeczki wystudzić na kratce i oprószyć cukrem pudrem.
Krok 3 - Babeczki czekoladowo ananasowo migdałowe
Z tej porcji ciasta powinno wyjść 18 babeczek.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ilka_86

03.09.2012 20:23
uwielbiam babeczki

wedith1

23.08.2012 10:16
Cudne!

Ewa6274879

02.08.2012 21:13
pięknie wyrosły i fajne dodatki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat