Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy serca

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
oregano świeże
pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy serca

Kroki postępowania

1
Mięso mielone przyprawiamy drobno posiekaną bazylią i oregano, Warzywkiem i pieprzem. Wbijamy jajko i mieszamy. Przyprawiamy przyprawą płynną Kucharek. Dodajemy tyle bułki tartej żeby po wymieszaniu masa nie kleiła się do dłoni, ale też żeby nie była zbyt twarda.
Krok 1 - Klopsy serca foto
2
Z tak przygotowanego mięsa robimy klopsy, które rozpłaszczamy i wykrawamy serca
Krok 2 - Klopsy serca foto
3
Na patelni rozgrzewamy olej. Następnie mięsne serca smażymy z obu stron na złoty kolor.
Krok 3 - Klopsy serca foto
4
Podajemy z ziemniakami.
Krok 4 - Klopsy serca foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak