Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Klopsy

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone
1 kg
cebula
1 szt.
olej
Bułka tarta klasyczna Prymat
bułka
1,5 szt.
jajko
1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy

1. Pokroić cebulę i zeszklić na odrobinie oleju.
2. Mięso przyprawić, dodać cebulę, jajko i namoczoną wcześniej bułkę.
3. Wszystkie składniki dobrze wymieszać.
4. Uformować klopsy, obtoczyć w tartej bułce, kłaść na gorący tłuszcz. Smażyć na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 09.07.2011 21:37
uwielbiam taike
noculos 11.11.2010 20:51
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak