Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy ze śmietaną

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 30-40 dag
cebula 1 szt
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
śmietana 2-3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy ze śmietaną

Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. W rondelku rozgrzać masło, zeszklić drobno posiekana cebulę, dodać pokrojone pieczarki i dusić około 10 minut. Mąkę wymieszać ze śmietaną i odrobiną wody, połączyć z sosem, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 25.07.2013 09:20
uwielbiam takie
olkaaa 18.03.2013 20:38
bardzo lubię
Łukasz15 13.09.2012 12:53
Świetny sos
Andysz 19.08.2012 22:46
mm super
Rafał10 29.07.2012 09:48
PYSZNOŚCI!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak