Rolada ziemniaczana

Rolada ziemniaczana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1,5 kg
  • jajka

    2 szt.
  • mąka

    1 szklanka
  • kiełbasa zwyczajna

    30 dag
  • cebula

    3 szt.
  • ser żółty

    3 (ostry)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować i zmielić. Dodać mąkę, jajka , sól, wyrobić ciasto. Rozwałkować ciasto grubości 1cm. Przyrządzić farsz : pokrojoną cebulę udusić na tłuszczu , dodać zmieloną kiełbasę. Chwilę smażyć, przyprawić. Przestudzony farsz rozłożyć na cieście, zwinąć jak roladę, obtoczyć w tartej bułce zmieszanej z tartym serem. Ułożyć na blasze, posypać wiórkami masła . Wstawić do gorącego piekarnika- przyrumienić. Podawać z sosem pomidorowym i surówką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Pajecznik

31.01.2012 18:27
nie widzia?am jeszcze takiego przepisu. Bardzo ciekawy!

Marcin Vw1

10.01.2011 19:27
No takiej rolady z ziemniakow to nie jadlem ciekawe jaka jest w smaku

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat