indyk z chrupiaca skórką

indyk z chrupiaca skórką

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • indyk

    3 kg
  • alkochol;

    1\\2 szkl
  • cukier trzcinowy

    1\\2 szkl
  • sól

  • masło

    1\\2 kostki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Indyka umyc i osuszyc.Natrzec sola, alkocholem a nastepnie cukrem .Przykryc i odstawic na jednoa noc w chłodne miejsce.Rozgrzac piekarnik włozyc indyka do brytwanki obłozyc masłem , wsawic do piekarnika.Po 20 minutach indyka przykryc folia aluminiowa .Piec około 3 godz. Gdy bedzie juz prawie gotowy odkryc zwiekszyc płomien i zrumienic skórke,polewajac sosem zebranym w brytfannie i skrapiajac woda z reszta alkoccholu

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anna141

12.07.2011 09:12
zapowiada się apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat