Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa curry z kurczakiem i sajgonkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar drobiowy 1 l
pierś kurczaka 300 g
limonka 1 sztuka
trawa cytrynowa 1 sztuka
mleko kokosowe 200 ml
czosnek 5 g
por 80 g
cebula 100 g
marchew 100 g
banan 1 sztuka
imbir 1 szczypta
chilli 1 szczypta
curry 1 szczypta
sól 1 szczypta
papier ryżowy 1 opakowanie
mix sałat 1 opakowanie
olej 1 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa curry z kurczakiem i sajgonkami

Warzywa tniemy w cienkie słupki i smażymy na oleju ze szczyptą chilli i imbiru. Zalewamy bulionem, dodajemy zgniecioną trawę cytrynową, skórkę z limonki i gotujemy 20 minut. Pierś z kurczaka tniemy w kostkę i przyprawiamy curry, smażymy na oleju, pod koniec dodajemy banana pokrojonego w plastry i wszystko razem chwilę smażymy. Z zupy wyciągamy trawę cytrynową, wlewamy mleko kokosowe i gotujemy 3 minuty.
W papierze ryżowym zawijamy mix sałat tworząc sajgonki warzywne.
Na talerzu układamy kurczaka z bananem, zalewamy zupą i podajemy z sajgonkami,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 21.07.2012 12:02
supcio

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak