Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

piernik z bakaliami i powidłem

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna
2 szklanki
mleko 2%
1 szklanka
cukier kryształ
1 sztuka
margaryna kostka
1/2 kostki
jajko
1 sztuka
powidło
1 słoik
bakalie
1 szklanka
Soda oczyszczona Prymat
1 łyżka
Sklep Prymat
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat
2 łyżki
Sklep Prymat
goździki mielone
1 łyżeczka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: piernik z bakaliami i powidłem

Jajko utrzeć z cukrem, wymieszać z mąką, sodą, goździkami i przyprawa do piernika następnie powoli dodać mleko i utarte jajko z cukrem. rozpuścić margarynę i po ostygnięciu dodać. Po wylaniu ciasta dodać bakalie i powidło. Wsadzić do rozgrzanego piekarnika i piec przez około 50 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 25.06.2013 21:30
lubię ale nie za często to ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak