Przepis i sposób przygotowania na: "Fale Dunaju"ciasto z Jabłkami
1)Margarynę,cukier,żółtka, utrzeć. 2)Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i dalej ucierać dodając mleko. 3)Ciasto podzielić na 2 części. 4)Z białek ubić pianę.
5)Do 1 części ciasta dodać 2/3 piany, a do 2 części ciasta dodać kakao i resztę piany i delikatnie wymieszać.
Przygotowanie do pieczenia:
1)Do foremki wlać ciasto jasne. 2)Na jasne wylać delikatnie ciasto ciemne. 3)Jabłka obrać i pokroić w ćwiartki.
4)Jabłka układać na wierzchu,grubszą stronę lekko wciskając w ciasto.
5)Piec w temperaturze 160 -180 stopni przez 40 minut.
Krem wykonanie:
1)Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu z cukrem. 2)Masło ucierać z cukrem i stopniowo dodawać budyń.
3)Dodać olejek waniliowy. 4)Masę wyłożyć na zimne ciasto i zalać polewą.
NA GÓRĘ MOŻNA ZROBIĆ POLEWĘ CZEKOLADOWĄ LUB POTRZEĆ CZEKOLADĘ !!!!!
SMACZNEGO :)