Przepis i sposób przygotowania na: Ajerkoniak kawowy
Kawę zaparzyć w 1/4 szklanki wody. Żółtka zmiksować z cukrem w blenderze. Mleko zagotować. Przelać gorące do jajek. Potem dodać spirytus i na końcu kawę. Wymieszać i rozlać do butelek.
żółtko jajek |
4 sztuki
|
mleko |
1 szklanka
|
cukier |
1 szklanka
|
spirytus |
1 szklanka
|
kawa rozpuszczalna |
2 łyżeczki
|
Kawę zaparzyć w 1/4 szklanki wody. Żółtka zmiksować z cukrem w blenderze. Mleko zagotować. Przelać gorące do jajek. Potem dodać spirytus i na końcu kawę. Wymieszać i rozlać do butelek.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: