Przepis i sposób przygotowania na: pizza
Farsz:
50 dag pieczarki,
30 dag mielonka,
70 dag kiełbasa z pieca,
do smaku Sól,
do smaku pieprz,
1/4 łyzeczki kolędra,
do smaku pieprz biały Prymat
2 sztuki- papryka
8 plastrów-ser żółty
NA rowałkowane ciasto do pizzy, wczesniej posmarowana blacha tłuszczem, wykładamyy kechup. kiełbasę z pieca kroimy w mniejsze kawałki, następnie wzdłuż i na sam koniec w kostkę.podobnie postępujemy z mielonką, ja miałam akuat ją w plastrach.pieczarki obiramy, kroimy w kostkę i podduszamy . po 5-8 minutach dodajemy kiełbase i wędlinę. Mieszamy i doprawiamy do smaku. Wykłdamy na ciasto do pizzy. Oczyszczoną paprykę kroimy w kostkę. Posypujemy. Plastry sera rweimy na mniejsze, lub wykładmy całe na pizze. Pieczemy w temp 190 stopni.