Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka TYGRYSEK
1. Ziemniaki formujemy na talerzu, tworząc kształt głowy tygrysa; delikatnie solimy, pieprzymy, smarujemy odrobiną majonezu.
2. Następnie układamy kawałeczki szynki, znów smarujemy majonezem.
3. Starte ogórki; majonez
4. Starte jajka; majonez
5. Startą marchewkę układamy na całej powierzchni, lekko dociskając.
Teraz kolej na najprzyjemniejsze, czyli dekorację ;)
Z pozostawionego wcześniej białka odcinamy końcówki i układamy jako oczka. Delikatnie nacinamy środek i wkładamy w nie źrenicę z ogórka.
Resztę białka szatkujemy i układamy jako "policzki" (nie wiem jak to się profesjonalnie nazywa u tygrysa) ;P
Z plasterka parówki tworzymy języczek.
Z białej części pora odkroić cieniutkie paseczki i zrobić z nich wąsy.
Bierzemy kilka sztuk oliwek. Jedną kroimy na pół i układamy na uszkach, drugą kładziemy na nos.
Kilka oliwek drobno kroimy i układamy z nich pręgi. Z pozostałych robimy rzęski.
Gotową sałatkę przechowujemy w lodówce :)
Smacznego :)