Pierogi z kaszanką Marcina Budynka

Pierogi z kaszanką Marcina Budynka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Mąka pszenna typ 550 (luksusow

    400 g
  • jajko

    1 sztuka
  • sól

    1 łyżeczka
  • Farsz:

  • ogórki kiszone

    200 g
  • Mąka pszenna typ luksusowa)

    400 g
  • jajko

    1 sztuka
  • cebula

    200 g
  • masło klarowne

    20 g
  • musztarda

    40 g
  • sól

    1 łyżeczka
  • woda

    100 (ciepła)
  • pieprz czarny mielony

    wg uznania
  • tymianek

    wg (posiekany)
  • kaszanka

    400 z podrobami
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marcin Budynek poleca:


1. Farsz: cebulę pokrój w kostkę i usmaż na klarownym maśle wraz z kaszanką wyciągniętą z flaka, musztardą i świeżym tymiankiem. Dopraw solą i pieprzem, odstaw do ostygnięcia.
2. Ciasto: z mąki, jajka, wody i łyżeczki soli zagnieć elastyczne ciasto, a następnie odstaw je w chłodne miejsce na 30 minut. Następnie ciasto cienko rozwałkuj i wytnij małe krążki. Na każdym połóż kulkę chłodnego farszu i dokładnie zlep. Surowe pierożki wrzucaj do wrzątku i gotuj przez 6 minut.
Pierogi z kaszanką podawaj z kiszonymi ogórkami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Klausia

08.08.2015 21:41
ale pomysł

Klausia

08.08.2015 21:40
no to nieźle:D

Kejti

10.03.2014 01:25
Niezły pomysł,chętnie skosztuję :-)

mala2021

12.10.2012 06:54
bardzo smaczne

tala8509

13.09.2012 20:19
ja wole tradycyjne ruskie,takie wynalazki do mnie nieprzemawiaja

halina17

09.07.2012 12:20
pyszne pierogi

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat