Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

BoTwInKa

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kości wieprzowe
marchew
1 szt
koperek
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
Kucharek przyprawa do potraw
do smaku
Sklep Prymat
Kwas cytrynowy Prymat
odrobina
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
Sklep Prymat
ziele angielskie
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: BoTwInKa

Gotuję wywar na kościach zbieram szumowiny, solę, wrzucam listek laurowy i kilka ziarenek ziela. Po ok. 15 min do wywaru dorzucam pokrojoną botwinke, marchew w talarki i posiekany koperek doprawiam kucharkiem i pieprzem, wszystko gotuję aż zmieknie, pod koniec dodaję odrobinę kwasku cytr., podprawiam wodą wymieszaną z mąką i śmietaną, podaję ze świeżo ugotowanymi młodymi ziemniaczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 28.08.2013 02:42
niezły przepis
Ada-Gaba 15.02.2013 17:19
pycha
RenataZ-et 30.11.2012 19:34
super
kate.500 01.11.2012 12:49
pycha
Wacław 31.08.2012 09:39
pycha,moje ulubione smaki
Angelika6 18.08.2012 08:03
bardzo na tak
Justyna/Dzastus 19.07.2012 11:18
uwielbiam bitwinkę, a do niej duuuużo kopru :)
Kuchareczka2 11.07.2012 12:24
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak