Przepis i sposób przygotowania na: Słodka niespodzianka
Wbijamy do niej jajka i wlewamy olej . Mieszamy ręcznie łyżką .
Następnie wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz cynamon i cukier puder. Za pomocą miksera miksujemy aż pojawią się pęcherze powietrza około 10-15 minut.
Forme tortownice o średnicy 24 cm smarujemy margaryna i posypujemy mąką .
Do tak przygotowanej formy wlewamy ciasto.
Czereśnie u mnie wcześniej rozmrożone osaczyłam z nadmiaru płynu na druszlkau. Przed posypaniem ciasta oprószyłam mąką.
Posypujemy ciasto czereśniami i malinami najlepiej świeżymi.
Z margaryny , mąki i cukru pudru zagniatamy szybko kruszonkę. Posypujemy po całej powierzchni owoców.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 175 stopni C i pieczemy 60 minut.