Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Mazurek z masą śmietankową

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
60 dkg
cukier puder
15 dkg
jajko
3
margaryna
1 kostka
miód
3 łyżki
Soda oczyszczona Prymat
1 łyzka
Sklep Prymat
masa
śmietana 30%
0,5 l
cukier puder
0,5 szklanki
woda
0,5 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat
3 łyzeczki
Sklep Prymat
Polewa:
margaryna
0,5 kostki
mleko
4 łyzki
kakao
2 łyżki
cukier
2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek z masą śmietankową

Margaryne na ciasto posiekać z maką, cukrem pudrem, jajkami i rozpuszczonym miodem. Dodać sodę i wymieszać. Ciasto podzielic na trzy części i każdą z nich upiec osobno.
Żelatynę namoczyc w niewielkij ilości wody, a następnei zalać gorąca wodą do połowy szklanki. Ostudzić. Śmietanę ubic na wysokich obrotach na puch. Dodać cukier puder i żelatynę. Zmiksować.
Margarynę na polewę rozpuścić na małym ogniu. Dolac mleko i wsypać kakao i cukier. Cały czas mieszając podgrzewać.
Dwa ciasta przełożyć śmietaną. Na wierzhu wylac polewę i udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak