Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek wędzony

    30 dag
  • kiełbasa krakowska

    2 pętka
  • cebula

    2 szt.
  • pieprz

  • sól

  • marchew

    2 szt.
  • koncentrat pomidorowy

    2 szt.
  • pietruszka

  • fasola

    1/2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę i boczek kroimy w kostkę. Smażymy na patelni do momentu kiedy staną się ładnie podsmażone. Fasolę moczymy około 2-3 godzin. Cebulę kroimy w kawałki i smażymy na złoty kolor. Namoczona fasolę zalewamy około 2l wody i gotujemy do momentu gdy będzie miękka ale nie rozgotowana. Pod koniec dodajemy kiełbasę, boczek, cebulę, pokrojoną w plastry marchewkę i pietruszkę. Wszystko zaprawiamy koncentratem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystko gotujemy jeszcze około 1 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

22.12.2010 00:40
Bardzo lubię i polecam to danie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat