Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki nadziewane
4 łyżki granulatu sojowego
łyżka zmielonych płatków owsianych
cebulka
przyprawy w.g uznania
Kapelusiki pieczarek wrzucić na wrzącą osoloną i przyprawioną wodę . zagotować 3 min. , odcedzić .
farsz :
trzy pieczarki oraz pozostałe korzonki pokroić, poddusić z pokrojoną
cebulką dodać namoczony granulat , płatki i przyprawy .
Napełniać kapelusiki masą ,spody obtoczyć bułką tartą ,
ułożyć na blachę i zapiec ok. 30 minut .
Tym samym farszem można napełniać pieczone ziemniaki .
Gotujemy ziemniaki w mundurkach , studzimy , obieramy , kroimy wzdłuż ,
drążymy wgłębienia i napełniamy farszem, zapiekamy .
Udekorować natką pietruszki lub sosem .