Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

sznycle z indyka w śmietanowym sosie

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki
1/2 kg.
śmietana gęsta
1 szkl.
por
2 szt.
oliwa
3 łyżki
mąka
2 łyżki
czosnek
2 ząbki
Kucharek przyprawa uniwersalna
1 łyżka
sól i pieprz
indyk
5 sznycel

Przepis i sposób przygotowania na: sznycle z indyka w śmietanowym sosie

sznycle umyć i osuszyć a następnie natrzeć przyprawami odstawić do lodówki na pół godziny,po tm czasie oprószyć je mąką o obsmażyć na rumiano na rozgrzanej oliwie z posiekanym czosnkiem,dodać umyte i pokrojone w półplasterki pory oraz pieczarki wymieszać i dusić 15min.na koniec wlać śmietanę jeśli trzeba to doprawić do smaku solą i pieprzem całość delikatnie wymieszać i zagotować .Podawać z ryżem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak