Sposób przygotowania

Kalafiora myjemy, dzielimy na różyczki i wkładamy do słoików. Do kazdego słika władamy liść laurowy, 3 iarenka ziela angielsiego, 3 ziarna pieprzu, 1/2łyżeczki gorczycy, ząbk czosnku, 2łyżki oleju.Przygotowujemy zalewę: z wody, octu,sli i cukru, zalewamy. Pasteryzujemy 10 minut

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    EWI

    swietny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    Konserwowy kalafior...ciekawe :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika78

    ciekawa propozycja, muszę wypróbować nigdy nie robiłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Nigdy nie robiłam, może skorzystam z przepisu.
  • 0
    dscn0385-kopia
    Opublikowano

    Habibi

    Robiłam kilka razy różne wersje marynowanego kalafiora, więc radzę nie pakować do słoika zupełnie surowego. Lepiej zblanszować, aby nie był zbyt twardy po marynowaniu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !