Przepis i sposób przygotowania na: Torcik z owocami
Czereśnie wydrylować z pestek na patelni zrobić syrop z 1/2 szklanki cukru i 3 łyżek wody do gęstego syropu dodać czereśnie bez pestek i zagotować w syropie, następnie odcedzić z syropu i wystudzić. Do odcedzonego syropu dolać wodę tak, aby płynu było 2 szklanki i na tym ugotować budyń do gorącego budyniu dodać galaretkę i mieszać do rozpuszczenia. Budyń z galaretką dokładnie wystudzić i utrzeć z masłem na gładki krem pod koniec ostrożnie wymieszać z czereśniami.
Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach wody i wystudzić, zimną żelatynę ubić ze śmietanką wymieszaną z cukrem pudrem.
Na upieczony i wystudzony spód biszkoptowy wyłożyć całą masę budyniową na nią wyłożyć bitą śmietanę i posypać sporą ilością owoców, następnie ciasto dokładnie schłodzić w lodówce.