Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik
2.Jabłka obrać zetrzeć na tarce o dużych oczkach lub pokroić na kawałki.
3.Na ciasto położyć jabłka posypać cukrem i cynamonem.
4.Na jabłka potrzeć na tarce o dużych oczkach schłodzone ciasto.
Składniki na ciasto: | |
mąka tortowa | 3 szklanki |
cukier puder | 1/2 szklanki |
margaryna | 250 g |
żółtko jajek | 5 szt |
cukier waniliowy | 2 łyżeczki |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
jabłka | 1,5 kg |
cukier do jabłek | 2 łyżki |
cynamon Prymat | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: