Galaretka z czarnej porzeczki na zimę

Galaretka z czarnej porzeczki na zimę

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czarna porzeczka

  • woda

  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte, oczyszczone z szypułek i osączone porzeczki wsypać do garnka i zalać wrzącą wodą .Na 1 kg owoców 1,5szkl wody. Całość doprowadzić do wrzenia, zmiażdżyć owoce i gotować jeszcze ok 3 minut. Odstawić , a następnie przecedzić przez gęste sitko. Zmierzyć objętość soku i dodać cukier. Na jedną szklankę soku, jedna szklanka cukru kryształu. Wymieszac sok z cukrem i krótko gotować( do rozpuszczenia cukru). Usunąć powstałe szumowiny. Przelać do słoiczków i zakręcić po napełnieniu

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Stenka

06.07.2015 15:00
Robię podobnie, doskonała do ciast w zimę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat