Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

szpinakowy krem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony
1 opakowanie
marchew
1 sztuka
seler korzeniowy
1 kawałek
cebula biała
1 sztuka
pietruszka korzeń
1 sztuka
skrzydełka z kurczaka
2 sztuki
pieprz
1/4 łyżeczki
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
1 sztuka
Sklep Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
3 sztuki
Sklep Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
0,5 łyżeczki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: szpinakowy krem

Do garnka wkładamy skrzydełka,warzywa oraz liść laurowy i ziele angielskie. Wlewamy tyle wody aby tylko przykryc zawartość garnka. Wstawiamy na średni gaz i gotujemy aż warzywa będą miękkie a skrzydełka ugotowane.

Wyjmujemy mięso,cebulę oraz korzeń pietruszki i dodajemy mrożony szpinak. Gotujemy od chwili zagotowania ok 3 minut. Traktujemy całość blenderem i ewentualnie doprawiamy sola oraz pieprzem. Podajemy na gorąco z chrupiącą bagietką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak