Przepis i sposób przygotowania na: MALINOWE LUSTRO
Maliny miksujemy i przecieramy dokładnie przez sitko, odlewamy pół szklanki (będzie nam potrzebne do stworzenia lustra. Żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szklanki gorącej wody.Żółtka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Mleko zagotowujemy i gorące wlewamy do masy żółtkowej, a następnie całość stawiamy w jakimś większym, dopasowanym do miski garnku z gotującą się delikatnie wodą i ubijamy przez 10 minut.Masa powinna zgęstnieć i nabrać powietrza. Gdy jest gotowa mieszamy ją z żelatyną i musem z malin, a następnie wkładamy do lodówki na 15 minut.Gdy masa z lodówki jest już schłodzona ubijamy delikatnie śmietankę i łączymy ją z masą, a następnie wylewamy całość na blat biszkoptowy i wkładamy ciasto na kilka godzin do lodówki do ostatecznego stężenia.Po upływie tego czasu mieszamy pozostały mus z 1 łyżeczką żelatyny rozpuszczonej w 1/3 szklanki wody, a następnie galaretkę studzimy i chłodną wylewamy ostrożnie na wierzch ciasta.