zupa pieczarkowa

zupa pieczarkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka z kurczaka

    3-5
  • listki laurowe Prymat

    2
  • ziele angielskie

    4-5
  • pieczarki

    20 dag
  • szczypiorek

  • masło

    2 łyżki
  • mąka

    4 łyżki
  • słoda śmietanka

    1 szklanki
  • sól i pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Włoszczyznę razem z kurczakiem włożyć do garnka i zalać ok. 6 szklankami wody. Gotować do miękkości warzywa i mięsa. W rondelku roztopić 2 łyżki masła a następnie podsypać mąką. Całość podsmażyć nie rumieniąc. Wlać wywar i zagotować. Na patelni podsmażyć pieczarki i dodać śmietankę. Podgrzać. Doprawić do smaku. na talerzach posypać szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat