Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki kawowo jogurtowe
Kroki postępowania
Siekamy składniki aż się zrobi kruszonka.
Ciasto wyjmujemy na blat lub stolnicę, szybko zbijamy w kulę, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 20 minut.
Po upływie tego czasu wyjmujemy ciasto, przygotowujemy foremki do babeczek.
Naciskając kulki na środku wylepiamy foremki po same brzegi.
Można ciasto w foremkach nakłuć widelcem ale nie ma takiej konieczności.
Tak przygotowane babeczki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy do 20 minut.
Jogurt przełożyć do miski, dodać cukier i chwilę miksować.
Dodać serek mascarpone i barwniki i dokładnie wymieszać.
Na koniec wlać schłodzoną ale płynną galaretkę.
Gdy ma odpowiednią konsystencję przełożyć ją do szprycy lub dekoratora do ciast i napełnić masą babeczki.