dorsz zapiekany z warzywami i ryzem

dorsz zapiekany z warzywami i ryzem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórek

    1
  • pomidory

    3
  • koperek

  • olej

  • masła

    3 dag
  • sól

  • filet z dorsza

    60 dag
  • bulion

    1 szklanka
  • ryż

    20 (ugotowany)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotuj na sypko w bulionie.Filety opłucz, osusz,pokrój na kawałki.Pomidor umyj,pokrój na cząstki,wytnij stwardniałe kawałki.Ogórek umyj,obierz,pokrój na duza kostkę.Porcje ryby włóż do natłuszczonego olejem,żaroodpornego naczynia,obłóż ryzem i kawałkami warzyw.Całość oprósz solą i pieprzem,posyp wiórkami masła.Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 200 st.C i piecz ok.25 min.Posyp posiekanym koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

klaudia879

03.09.2010 14:01
Pychotka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat