Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Schab podsmażany z pieczarkami

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab
5 plastrów
pieczarki
20 sztuk
szczypiorek
1/2 pęczka
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
Sól czosnkowa jodowana Prymat
do smaku
olej
do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schab podsmażany z pieczarkami

Mięso lekko rozbić drewnianym tłuczkiem albo dłonią, oprószyć solą czosnkową i pieprzem.

Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć plastry schabu.
Podlać wodą albo bulionem, dodać umyte i pokrojone w plastry pieczarki.

Dusić do miękkość w niewielkiej ilości płynu (wody lub bulionu). Szczypiorek opłukać, drobno pokroić, dodać pod koniec duszenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak