Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

placuszek z brzoskwiniami

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
3 łyżki
cukier
1 szkl
jajko
10 szt
orzechy
30 dag
wiórka kokosowe
10 dag
mak
1 łyżki
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
masa
brzoskwinie
1 puszki
cukier
3 łyżki
żółtko jajek
6 szt
budynie śmietanowe
2 szt
masło
30 dag
galaretka brzoskwiniowa
1 szt
delicje
2 opakowanie
kawa rozpuszczalna
1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: placuszek z brzoskwiniami

Z białek ubić pianę i, , dodawać, po jednym, żółtku, a potem pozostałe składniki. Ciasto rozłożyć do formy i piec ok. 40 min w 200°C. Syrop z brzoskwiń zagotować z cukrem, zdjąć z ognia i, mieszając, wlewać do niego zawiesinę z żółtek wymieszanych z budyniami i szklanką wody. Zagotować, ostudzić, utrzeć masę z kostką masła. Galaretkę rozpuścić w mniejszej ilości wody, niż podano na opakowaniu. Na wystudzonym krążku ciasta układać warstwami: połowę kremu, delicje maczane w kawie, resztę kremu. Przykryć drugim krążkiem ciasta. Brzoskwinie pokroić w kostkę, wymieszać z tężejącą galaretką i wyłożyć na wierzch ciasta. Wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 28.09.2012 09:55
smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak