Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak na sałacie z sosem serowym
Sos serowy: Do rondelka z niewielka ilością wody (troszkę na dnie) kruszymy ser pleśniowy. Na małym ogniu mieszając od czasu do czasu rozpuszczamy ser. 2 łyżki majonezu mieszamy ze 150 gramami śmietany 30% tak aby otrzymać jednolita konsystencję, dodajemy szczyptę Czosnku granulowanego Prymat (do smaku), po czym wlewamy wszystko do rondla z rozpuszczonym serem. Gotujemy około 7 minut.
Mięso: Wcześniej zamarynowane filety z kurczaka wrzucamy na rozgrzana patelnię (nie dodajemy już oliwy gdyż jest ona w marynacie). I smażymy aż kurczak nabierze złocistego koloru.
Na płaskim talerzu układamy wcześniej umytą i poszarpaną sałatę lodową oraz pokrojonego w dużą kostkę pomidora i ogórka. Na środek talerza wykładamy usmażony filet z kurczaka i wszystko polewamy sosem serowym :)
Życzę smacznego :)