Cebule kroimy w drobną kosteczkę, pietruszkę siekamy, pieczarki obieramy, myjemy i krpimy w plasterki. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Do miski wkładamy mięso mielone, cebule, pietruszkę, bułkę tartą, wbijamy jajka, dodajemy odciśnięte w wodzie/mleku bułki, sypiemy przyprawy i dokłądnie mieszamy. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy pieczarki, zostawiam do wystygnięcia. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia, następnie kładziemy połowę mięsa, na to 2 laski kiełbasy obok siebie i tak do końca. Na kiełbasę sypiemy pieczarki a na to ser żółty. Wykładamy ostatnią warstwę mięsa i dokładnie uciskamy. Wkładamy do piekarnika na conajmniej 1,5 h, do momentu, aż skórka będzie chrupiąca i brązowa.
SMACZNEGO