Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Chleb smażony w jajku

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko
4
sól do smaku
Sklep Prymat
pieprz do smaku
mleko
odrobinę
chleb
1/2 bochenka

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb smażony w jajku

Jajka rozmęcamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Wlewamy odrobinę mleka. Jeszcze raz mieszamy.
Chleb kroimy na kromki (doskonale nadaje się do tego też czerstwawy chleb, który nam został).
Każdą kromkę chleba maczamy z każdej strony w jajku.
Na patelnię wlewamy troszkę oliwy, rozgrzewamy i smażymy kromki chleba z dwóch stron aż jajko się zetnie. Spożywamy na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak