Przepis i sposób przygotowania na: waniliowo kakaowy przekładaniec
i biszkopt waniliowy (który porem podzielimy na 2 blaty http://www.doradcasmaku.pl/przepis/216763/idealny-biszkopt.html ( z tym, że ilość składników zwiększamy o 1/2)
Żółtka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym, następnie dodajemy budyń, mąkę pszenną i ziemniaczaną. Całość rozrabiamy kilkoma łyżkami mleka. Masę wlewamy na gotujące się mleko, gotujemy do momentu aż zgęstnieje, studzimy.
Masło ucieramy na puch, dodajemy zimną masę budyniową, dokładnie miksujemy a na końcu dodajemy spirytus
biszkopt waniliowy przecinamy na 2 blaty, pierwszy smarujemy połową kremu, na nim układamy biszkopt kakaowy, na nim rozsmarowujemyy resztę kremu i przykładamy drugim waniliowym biszkoptem, polewamy polewą czekoladową i ozdabiamy