Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś na parze

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka
sól
Bazylia suszona Prymat
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś na parze

Pierś kroimy na plasterki lub paski. Mieszamy ze sobą oliwę, 2 łyżeczki wody, sól, pieprz oraz bazylię i tymianek. Tak przygotowaną mieszankę wcieramy w porcje piersi z kurczaka. Układamy je w parowarze i ustawiamy na 30 minut. Podajemy z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak