biszkopt

biszkopt

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    6 sztuk
  • mąka pszenna

    1 szklanka
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • cukier kryształ

    3/4 szklanki
  • cukier wanilinowy

    1 opakowanie
  • ocet

    1 łyzka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - biszkopt
Jaja wybić do 2 oddzielnych naczyń. Sprawdzić świeżość.
Krok 2 - biszkopt
Białka ubić na sztywno dodając pod koniec-gdy białką będą ubite cukier. Następnie dodajemy żółtka wymieszane z octem i proszkiem i mieszamy.
Krok 3 - biszkopt
Gotowe ciasto wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 35-40 minut w temp. 170 stopni. Biszkopt możemy wykorzystać do różnych deserów- przekładając ulubioną masą itp.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Beatris

06.02.2013 10:32
Szkoda, że nie dodałeś zdjęcia upieczonego biszkoptu.

SmacznaPyza

01.02.2013 16:44
z jakim proszkiem ? nie ma proszku z składnikach ...

bartek8585

16.08.2012 11:42
polecam:)

mirosława4

04.08.2012 20:15
smaczny robię podobnie

Dorian

25.07.2012 21:06
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat