Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Bigos turystyczny

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała
1 kg
pomidory
200 g
powidła śliwkowe
3 łyżki
cebula
mąka
1 łyżka
konserwa mięsna
1 puszka
kiełbasa wędzona
100 g
tłuszcz
2 łyżki
sól
Sklep Prymat
cukier
pieprz
Sklep Prymat
tłuszcz
1 łyżka (do kapusty)
jabłko kwaśne
250 g kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos turystyczny

Kapustę umyć i pokroić w kostkę lub poszatkować zalewamy małą ilością wody z dodatkiem tłuszczu i zagotować do miękkości pod przykryciem ,jabłka przekroić na pół , tylko obrać potem pokroić jeszcze na cząstki razem z pomidorami też bez skórki. , cebulę w kostkę podsmażyć dodać mąkę , lekko zarumienić i włożyć do kapusty razem z jabłkami , pomidorami , powidłami , rozdrobnioną konserwą , przyprawami oraz kiełbasą pokrojoną w plasterki , jeszcze chwilkę pogotować i wymieszać .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak