Krok

original

Mięso z młodej kozy pozbawiamy błon, a następnie kroimy w grubsze kawałki.

Krok

original

Do miski wlewamy olej i dodajemy lyżkę majernaku, łyżeczkę ziół prowansalskich, łyżeczkę soli, 0,5 łyżki jarzynki, 10 ząbków czosnku, kilka liści laurowych, kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprz - mieszamy.

Krok

original

Do marynaty przekładamy mięso kozie i odstawiamy je na minimum 24h (co jakiś czas można przemieszać).

Krok

original

Pieczarki przecinamy na połówki, obrane cebule w talarki, a umytą i wydrążoną paprykę w kostkę. Warzywa, pieczarki oraz marynowane mięso nabijamy na wykałaczki na przemian, posypujemy przyprawą do grilla.

Krok

original

Mięso grillujemy do miękkości mięsa (ok 20-25 minut)na wolnym ogniu



Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    tak jeszcze koziny nie jadłam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    ja też nie ;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    koziego mięsa jeszcze nie jadłem
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    ciekawa jestem jak smakuje:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !