Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Śledzie w zalewie

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledź
1 kg
olej
1 szkl.
musztarda
Sklep Prymat
ocet 10 %
1 szkl.
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
Kucharek przyprawa do potraw
do smaku
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
4 szt
Sklep Prymat
ziele angielskie
4 szt
Sklep Prymat
cebula
1 szt
woda
1,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w zalewie

Płaty śledziowe rozdzielić, pojedyncze posmarować musztardą i posypać pieprzem. Mocno zwinąć w roladki, spiąć wykałaczką i ułożyć w płaskim rondelku na stojąco. Dodać liście laurowe, cebulę i przykryć. Posypać kucharkiem dość dużo. Zalać olejem, octem, wodą. Na lekkim ogniu doprowadzić do delikatnego wrzenia i tak przez 5 min. Następnie odstawić do wystudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak