Nalewka z mandarynek

Nalewka z mandarynek

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • suszone skórki z mandarynek

    20 dkg
  • cukier

    30 dkg
  • spirytus

    0,7 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Skórki włożyć do słoja, zalać spirytusem, szczelnie zamknąć i postawić w ciepłym miejscu na 48 godzin. Następnie zlać płyn do butelki. Z cukru i 1 szklanki wody przygotować syrop. Do gorącego syropu stopniowo wlewać nalewkę, cały czas mieszając. Zlać do czystej butelki i odstawić do sklarowania. Po 2 tygodniach zlać płyn znad osadu, osad przesączyć przez lejek z watą połączyć z nalewką. Mandarynkówka jest dobra do picia już po kilku dniach.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat