Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

pstrąg pieczony z cytryną

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg
1 szt.
cebula
2 szt.
czosnek
1 ząbek
natka pietruszki
1 pęczek
masło
2 łyżki
cytryna
1 szt.
sól i pierz

Przepis i sposób przygotowania na: pstrąg pieczony z cytryną

rybę sprawić zostawić z głowa umyć natrzeć solą,pieprzem na chwilę odstawić,cebule i czosnek oraz natkę drobno posiekać włożyć do środka ryby na bokach ryby po obu stronach zrobić nacięcia i powkładać w nie półplasterki cytryny włożyć na natłuszczonego masłem naczynia żaroodpornego rybę posypaną solą i pierzem,tymiankiem oraz wiórkami masła i upiec w piekarniku w temp.180st.ok.30min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 08.02.2014 16:25
pychota dla mojej babci,ona uwielbia ryby !
wiola333 01.03.2013 17:39
przepis bardzo pysznie sie zapowiada
Wafelek2601 09.10.2012 10:02
Super
Motorek 23.06.2012 15:55
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak