Sałatka z twarogowymi kuleczkami

Sałatka z twarogowymi kuleczkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czerwonej sałaty

    10 dag
  • roszponki

    10 dag
  • octu malinowego

    4 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • cukru

    0,5 łyżki
  • pęczek szczypiorku

  • chudego twarożku

    15 dag
  • winogrona

    30 dag
  • olej z orzechów włoskich

    2-3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Winogron pokroic na połówki, czubkiem noża usunąć pestki. Oczyścić, opłukać i osączyć oba rodzaje sałaty. Część porwać na małe kawałki. Ocet utrzeć z olejem, doprawić solą, pieprzem i cukrem. Z sosem wymieszać winogrona i sałaty. Z twarożku uformować małe kulki ( na jeden kęs), opanierować w posiekanym szczypiorku i ułożyć na sałatach. Podawać zaraz po przyrządzeniu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

stokrotka

08.05.2011 09:48
ciekawy musi mieć smak

agata1722

08.02.2011 18:19
interesujące

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat