Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Babeczki ze śmietaną i białą czekoladą

5.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała czekolada
150 gram
jajko
2 sztuki
cukier puder
50 gram
śmietana
100 gram
mąka
100 gram
proszek do pieczenia
1/2 łyżeczki
migdały w płatkach
garść

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki ze śmietaną i białą czekoladą

Czekoladę (100g) roztapiamy w kąpieli wodnej. Resztę wykorzystamy do polewy.

Żółtka ubijamy z cukrem i dodajemy czekoladę i śmietanę, a następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

Ubijamy białka z odrobiną soli i dodajemy do masy, delikatnie mieszając.

Otrzymane ciasto rozkładamy do dwóch większych foremek na babeczki i wkładamy do nagrzanego piekarnika (1800 ), pieczemy około 25-30 minut.

Z podanego przepisu można także zrobić muffinki. Przypuszczam, że wyjdzie ich 5 sztuk :)

Wystudzone babeczki dekorujemy rozpuszczoną czekoladą i posypujemy płatkami.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszkalider 09.02.2013 22:00
poezja smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak