Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka z czekoladowym oczkiem
W oddzielnej misce wymieszać mąkę, sól i kakao.
Następnie dodać je do masy maślanej.
Z ciasta formować niewielkie kuleczki, obtaczać je w cukrze ( można wsypać cukier do salaterki i tam obtaczać ciasteczka, będzie wygodniej).
Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Okrągłą końcówkę drewnianej łyżki maczać w mące i delikatnie odciskać w ciastkach, tak by powstało wgłębienie prawie do samej blaszki. Trzeba jednaj uważać bo ciasteczka pękają.
Piec 13 minut w temp. 180o
Po upieczeniu wystudzić i napełnić czekoladą.
Do napełnienia potrzebujemy:
1/2 tabliczki czekolady deserowej
1 łyżeczka masła
1 łyżeczka miodu
Czekoladę połamać na kawałki, włożyć wszystko do garnuszka i rozpuścić w kąpieli wodnej.
Smacznego ;)