grillowany pstrąg

grillowany pstrąg

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg

    1 szt.
  • sól

  • sok z cytryny

  • masło

    1/2 kost.
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

pstrąga sprawić z głową umyć osuszyć w miseczce wymieszać sól z łyżką soku z cytryny i natrzeć rybę odstawić na 30min.masło rozpuścić i wymieszać z drobno posiekana natką pietruszki oraz 2 łyżkami soku z cytryny przyprawić do smaku solą i pieprzem białym przestudzić i polać pstrąga z wewnątrz i zewnątrz piec na rozgrzanym grillu po 8min.a każdej strony,bezpośrednio po upieczeniu podawać z plasterkami cytryny i krążkami cebuli.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wafelek2601

09.02.2013 16:47
Uwielbiam pstrąga

EWI

15.06.2012 17:37
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat