Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pesto szpinakowo-szczypiorkowe z jajkami

5.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak młody
150 g
szczypiorek
średni pęczek
Sklep Prymat
czosnek
3 ząbkki
oliwa
1/2 szkl.
majonez
1-2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
do smaku
Sklep Prymat
pestki dyni
5 łyżek
ocet balsamiczny
jajko ugotowane na twardo
2-3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pesto szpinakowo-szczypiorkowe z jajkami

Pestki dyni podprażyć na suchej patelni, ostudzić i wsypać do blendera.
Szpinak przebrać, opłukać i odwirować w wirówce do sałaty - dodać do blendera.
Posiekać szczypiorek i jajka na twardo, wycisnąć czosnek i dołożyć do szpinaku.
Dosypać nieco soli, dodać oliwę i majonez - miksować do uzyskania gęstej masy.
Spróbować i ew. doprawić solą i odrobinką octu balsamicznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 01.08.2012 08:41
bardzo fajny przepis
eagle 30.06.2012 10:55
Musimy spróbować.
Habibi 24.06.2012 06:41
* serdecznie zapraszam do korzystania z moich różnorodnych przepisów i mam nadzieję, że każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :) *

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak