Miodowe brioszki

Miodowe brioszki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    20 dag
  • płynny miód

    6 łyżek
  • schłodzone masło

    4 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • szczypta soli

  • mleko

    50 ml
  • jogurt naturalny

    50 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do mąki, proszku, soli i posiekanego masła wlewamy jogurt i miód. Wyrabiamy jednolite, gładkie ciasto. Rozwałkowujemy na wysypanej mąką stolnicy na placek o grubości ok. 1 cm. Szklanką o średnicy ok 6 cm wykrawamy krążki i układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Krążki smarujemy mlekiem i wstawiamy do rozgrzanego do temp. 200 Stopni piekarnika. Pieczemy ok. 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

anja3107

26.08.2010 15:02
fajna nazwa ;-)

Alicja34

10.08.2010 19:29
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat