Tort z fasoli

Tort z fasoli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasoli Jaś

    20 dag
  • jajka

    4
  • cukru

    10 dag
  • posiekanych migdałów

    4 łyżki
  • kaszy manny

    2 łyżki
  • proszku do pieczenia

    0,5 łyżeczki
  • dżem porzeczkowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mocz przez całą noc fasolę. Następnie ugotuj do miękkości, zmiksuj, przetrzyj.

Rozbij jajka. Żółtka utrzyj z cukrem i fasolą. Połącz z posiekanymi migdałami, kaszą manną, proszkiem do pieczenia i białkami ubitymi na pianę.

Ciasto piecz (w tortownicy) 35 minut w temp. 180ºC. Chłodne rozkrój, przełóż dżemem. Posmaruj też boki i obsyp płatkami migdałowymi. Oprósz cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat