Sos diabełka

Sos diabełka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe

    600 g
  • marchew

    1-2 szt
  • czosnek

    2-3 ząbki
  • cebula

    1 szt
  • oregano

    1 łyżeczka
  • pieprz

    1/2 łyżeczki
  • papryka ostra

    1/2 łyżeczki
  • koncentrat

    300 ml
  • woda

    100 ml
  • sól

    do smaku
  • oliwa

    do smażenia
  • ser żółty

    100 g
  • makaron wstążki

    2 op
  • BAZYLIA SUSZONA

    1 łyżeczka
  • tymianek

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, marchew, cebulę i czosnek obrać i umyć. W maszynce do mięsa zmielić na grubym sicie mięso, marchew, cebulę i czosnek. Rozgrzać głęboką patelnię, nalać oliwę, wrzucić mięso z warzywami i podsmażać mieszając. Gdy mięso jest usmażone dodać pozostałe przyprawy i koncentrat, wymieszać i dodać 100 ml wody. Cały czas mieszając gotować na małym ogniu około 10 minut. Ewentualnie doprawić do smaku.
Makaron ugotować al dente.
Żółty ser zetrzeć.
Na talerz wyłożyć porcję makaronu, polać sosem i posypać żółtym serem.
Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rjustysia

01.08.2013 21:02
Z pewnością smakowity sos. Lubię takie z dużą ilością pomidorów.

iwona332

18.05.2011 10:58
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat