Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sos diabełka

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe
600 g
marchew
1-2 szt
czosnek
2-3 ząbki
cebula
1 szt
oregano
1 łyżeczka
Sklep Prymat
pieprz
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
koncentrat
300 ml
woda
100 ml
sól
do smaku
Sklep Prymat
oliwa
do smażenia
ser żółty
100 g
makaron wstążki
2 op
Bazylia suszona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
tymianek
1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos diabełka

Mięso umyć, marchew, cebulę i czosnek obrać i umyć. W maszynce do mięsa zmielić na grubym sicie mięso, marchew, cebulę i czosnek. Rozgrzać głęboką patelnię, nalać oliwę, wrzucić mięso z warzywami i podsmażać mieszając. Gdy mięso jest usmażone dodać pozostałe przyprawy i koncentrat, wymieszać i dodać 100 ml wody. Cały czas mieszając gotować na małym ogniu około 10 minut. Ewentualnie doprawić do smaku.
Makaron ugotować al dente.
Żółty ser zetrzeć.
Na talerz wyłożyć porcję makaronu, polać sosem i posypać żółtym serem.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 01.08.2013 21:02
Z pewnością smakowity sos. Lubię takie z dużą ilością pomidorów.
iwona332 18.05.2011 10:58
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak