Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Smażony arbuz z jogurtem i karmelizowanymi orzechami

5.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

arbuz
0,5 szt
oliwa
1 łyżka
cukier puder
1 łyżeczka
jogurt grecki
1 opakowanie
masło
15 g
miód
65 g
orzechy włoskie
100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony arbuz z jogurtem i karmelizowanymi orzechami

W małym rondelku roztapiamy masło i miód.

Po 3 minutach wrzucamy do nich orzechy i dokładnie mieszamy.

Podgrzewamy około 2 minuty.

Przekładamy je na papier pergaminowy i odstawiamy na 2 godziny.

przed podaniem deseru arbuza kroimy na plastry grubości 3-4 cm.

Na patelni rozgrzewamy oliwę.

Arbuza oprószamy cukrem pudrem i smażymy po minucie z każdej strony.

Podajemy od razu z jogurtem greckim oraz karmelizowanymi orzechami.

Smacznego :)
Przepis z książki kucharskiej "Kuchnie świata" G. Ramsaya.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zdeba 09.01.2013 17:03
Smażony arbuz? tego jeszcze nie próbowałam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak